Ledger Live üzerinden Lending (Borç verme)
(Ledger Nano X - Ledger Nano S)

Ledger ilk günden bu yana ekosisteme katkı vererek büyümeye devam ediyor. Şimdi yeni özelliğini partneriyle birlikte kullanıcılarına sunuyor. Ledger Live uygulaması üzerinden kripto varlıklarınızı borç verebilir ve pasif gelir elde edebilirsiniz.

Lending : Kullanıcılar için yeni kapılar açıyor.

Hiçbir şey yapmadan kripto paralarınızın adedini arttırmayı seviyor musunuz ? Elbette … Bunu yapabileceğiniz Staking özelliği Ledger Live üzerinde zaten aktifti.

Lending (borç verme) ise bunun yani kazanç sağlamanın bir başka yoludur. Borç vererek faiz geliri elde etmek.

Ledger Live üzerinden stabil coinler USDT, USDC ve DAI üzerinden borç verebilir ve faiz geliri elde edebilirsiniz.

Lending için compund servisi nasıl çalışacak ?
Compound, Lending yapabileceğiniz tamamen merkeziyetsiz, açık kaynak kodlu bir protokoldür. Aşağıda nasıl çalıştığına dair kısa bir anlatım bulabilirsiniz.

Ledger Live Lending

Dijital varlıklarınızı Compound akıllı kontratına yatırısınız karşılığında ödünç verdiğiniz varlıklarınıza ilişkin cToken alırsınız.

Artık Ledger Live ve Compound entegrasyonu sayesinde DAI, USDT, USDC stabil kinlerinizi borç verebilir ve karşılığında faiz geliri elde edebilirsiniz.

Ledger Live kullanarak bu hizmetten faydalanmanın avantajları nedir?
Artık kripto paralarınızla faiz geliri elde etmenin mümkün olduğunu öğrendik. Şimdi bunu Ledger (Ledger Nano S - Ledger Nano X) kullanarak nasıl daha güvenli ve kolay yapabiliriz ona bakalım.

Kontrol
Ledger Live ile staking yaparken tüm kontrol sizdedir. Varlıklarınızı Compound akıllı sözleşme platformuna ilettiğinizde karşısında cToken alırsınız, bu ilgili varlıkların size ait olduğunu ve yine buradan kazanılacak olan faiz gelirlerinin size ait olduğunu ispat eden tokenlardır. Ödünç verdiğiniz conilerinizi ve buradan elde ettiğiniz faiz gelirlerini geri almak istediğinizde bu tokenları platforma göndererek varlıklarınızı alırsınız.

Güvenlik
Compound tarafından desteklenen Lending özelliğini kullanarak cTokenlarınızı Ledger cihazlarınızında (Ledger Nano S - Ledger Nano X) güvende tutabilirsiniz. cTokenlar ödünç verdiğiniz coinlerinizi ve bunlar üzerinden kazanacağınız faizleri geri alabilmek için gerekli tokenlardır, bu sebeple bu tokenları güvende saklamanız gerekir. Bunun için en iyi tercih elbette Ledger donanım cüzdanlarıdır (Ledger Nano X - Ledger Nano S)

Kripto Paralarla ilgili her şey için tek bir nokta
Kripto paranızı ödünç verme (Lending) yaptığınız hiç bir yer size Ledger’ın sağladığı güvenliği sağlayamaz. Kripto paralarınızı tek bir yerde tutmanın ve staking, lending hizmetlerinden faydalanmanın keyfini çıkarın. Unutmayın Ledger ile kontrol sizde.

Ledger : Kripto paranızı yönetmeniz için bir araçtan daha fazlası
Ledger eokositemi kullanıcılarına geniş bir yelpaze sunmak için güvenli donanımını güçlü yazılımla birleştirir. Ledger ile staking, swap özelliklerine şimdi lending özelliği eklendi.

Hakkı Pehlivan
Bitcoincuzdanim
#ledgerNanoS #LedgerNanoX #Kriptopara
Kaynak : Ledger Academy