Genel Bilgiler
Bitcoin ve altcoinlerinizi güvenilir şekilde saklamanız için piyasadaki en güvenilir cüzdan olan ledger Blue ve Ledger Nano S hardware wallet (donanım cüzdan) ürünlerine hızlı, güvenilir ve kolayca ulaşmanızı sağlıyoruz.
Profesyonel Etkinlik Yönetimi ve turizm sektöründe 20. Yılını tamamlamış olan Humanitas Turizm iştiraki olan bitcoincuzdanim.com sizlere en kaliteli ürünleri sunmakta kalmayıp donanım cüzdanları ve cryptocurrency konusunda danışmanlık hizmeti de vermektedir.
Müşteri memnuniyetini ve etik ticaret kurallarını ön planda tutan firmamız bu alanda da güven ve memnuniyet odaklı hizmet vermektedir.
Bitcoincuzdanım.com dan alışveriş yaptığınızda değerli bir iş ortağı ile tanışmış olacaksınız.
*bitcoincuzdanim.com ledgerwallet Türkiye bayisidir.
*bitcoincuzdanim.com Humanitas MICE iştirakidir.
LEDGER VE BLOCKCHAIN EKOSİSTEMİ
Kripto para birimi transferi, İki nokta arası yani eşler arası bir işlemdir . Eşler arası, bu transferin bir hesaptan başka bir hesaba ağ dışındaki bir aracı olmadan gönderildiği anlamına gelir. Kripto varlıklar dünyasında bu ağa blockchain denir.
Blockchainlerin çoğu merkezsizdir. Merkeziyetsizcilik; tüm ağ üzerinde merkezi bir kontrol noktası olmadığı anlamına gelir. Merkeziyetsizcilik için her blok zinciri, düğümlerden geçer. Bir düğüm, tüm blockchain ağının tam olarak senkronize edildiği bir sunucudur. Bu önemlidir, çünkü eğer bir düğüm başarısız olursa bile, diğer aktif düğümlerin tümü blockchain ağının sorunsuz çalışmaya devam etmesine izin verir.
Eşler arası bir kripto para birimi işlemi, blokzinciri adı verilen merkezi olmayan bir ağda gerçekleşir.
Tam olarak blockchain nedir? Tam olarak bloklar zinciridir. Her blok, farklı miktarda doğrulanmış (veya onaylanmış) işlem içerir. Bu doğrulama, madenciler olarak adlandırılan bireyler veya şirketler tarafından işlenir ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesi eylemi, madencilik olarak adlandırılır. Madencilik işlemleri onaylamak ve blokları doğrulamak için hesaplama gücü kullanılarak yapılır. Bu süreç, özel blockchain defterinin bütünlüğünü ve güvenliğini garanti eder. Madenciler bilgisayar, internet bağlantısı, donanım, tesis ve diğer şeyler için para harcarlar. Bunun karşılığında iki yöntemle para kazanırlar:
- Blok doğrulama (işlenen belirli kripto para için ve o para biriminde ödenen bir ödül verir)
- İşlem ücretleri (kullanıcılar, işlemlerini onaylamak için madencilere ne kadar ücret ödeneceğine karar verirler. Daha yüksek ücretler daha hızlı işlem süreleri sağlarken, daha düşük ücretler daha uzun sürebilir)
Blockchain, her bir kripto para biriminin blok zincirindeki işlemlerini doğrulayan madenciler tarafından güvence altına alınır.
Kripto paraların Ledger ürünleriyle transferi
Bir kripto para birimi fiziksel bir varlık değildir. Her zaman blok zincirinde kalır . Bunu, bir ATM'de çekilinceye kadar İnternet'te yapılan kredi kartı ödemeleri veya banka havaleleri veya dolar euro alım satımları gibi düşünebilirsiniz.
Bu nedenle, bir kripto para birimini bir cüzdandan veya bir borsadan ledger Cüzdan'ınıza aktardığınızda, bu kripto para birimini, Ledger cihazınızın içine depoladığınız anlamına gelmez. Ledger cihazınız kripto para birimlerinizi depolamaz. Kripto para transferleriniz kripto para blok zinciri üzerinde bir cüzdandan başka bir cüzdana yapılır.
Bir kripto para birimini, blockchain üzerinde bulunan online bir cüzdandan, blockchain üzerinde bulunmayan bir Ledger aygıtına aktarmazsınız.
Bir kripto para birimi fiziksel bir varlık değildir, blok zincirde kalır ve bir Ledger aygıtı gibi fiziksel bir ürüne aktarılamaz.
Ledger cihazı, her blok zincirinde bulunan size ait kripto paranıza erişmenin bir yoludur. Bir benzetme yaparsak, Ledger Cüzdanınıza, Ledger tarafından desteklenen herhangi bir kripto para biriminde erişmenin, bakiyenizde görüntülenen kripto para birimlerinizin aynı olduğunu ve aynı blok zincirinde bir başkasının kripto para birimleri olmadığını iddia etme hakkınızla aynı olduğunu düşünebilirsiniz. Ledger cüzdanınızla tarafınızdan erişim izni verilmedikçe blockchain'deki varlıklarınıza kimse erişemez.
Ledger Cüzdanınızı korumak ve kripto para birimlerinize güvenli erişimi garanti etmek için, her bir Ledger ürünü 24 kelimelik bir kurtarma kelimesi oluşturur ("özel anahtar") (Private Key) olarak da bilinir. Bu sizin blokchain üzerindeki özel kimliğiniz olup 24 kelimelik kurtarma kelimesi, çevrimiçi veya çevrimdışı olarak paylaşılmadığı sürece varlılarınız güvendedir.
Ledger Wallet (Ledger ürün + Ledger yazılım cüzdanı), size özel blok zincirindeki her bir kripto paralarınıza güvenli bir şekilde erişmenizi garanti eder.
Bitcoin?
Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto (gerçek kimliği hala bilinmiyor, bir kişi veya bir grup) tarafından ortaya çıkarılan Bitcoin tüm Dünya’ya bir makaleyle duyuruldu ve 2009 yılında hayata geçti.
Bitcoin açık kaynak kodlu yazılımlardan oluşan dijital kripto paradır. Bitcoin’in dayandığı teoriler ve işleme şekli oldukça teknik içerikli olmasına rağmen kullanımı çok kolaydır.
2017 itibariyle 16 milyon BTC kullanımdadır. Bitcoin sistemi toplam 21.000.000 adet bitcoin üretilebilecek şekilde kodlanmıştır ve merkezi bir sisteme, bir kişiye ait olmadığı için bu durum değiştirilemez. Bitcoin arzı bitcoin transferlerini sağlayan madencilerin blok oluşturmaları karşılığında ödül olarak verilir ve bu şekilde yeni bitcoinler dolaşıma girerler. Bitcoin arzı ortalama her 4 yılda bir yarınlanmaktadır.
Bitcoin tamamen dijitaldir, fiziki bir temsili yoktur. Bitcoinler kişilerin cüzdanları arasında bir aracı olmaksızın transfer edilirler.
Bitcoin sahipleri gizli anahtarlarıyla ağa bağlanırlar ve işlemlerinin sahipliğini ispatlarlar, kendilerine ait değerleri harcayabilirler.
Bitcoin nereden/nasıl alınır ?
Bitcoin ve diğer kripto varlıklar alıcı ve satıcıları buluşturan borsalar üzerinden alınıp satılabilirler.
Bitcoin alıp/satılabilen borsalardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.
Bitcoinleri mi nerede tutabilirim?
Bitcoin ve diğer dijital varlılar (altcoinler) özel geliştirilmiş dijital cüzdanlarda saklanırlar.
Bitcoin cüzdanlarını cebinizde/çantanızda taşıdığınız cüzdanların yerini almış dijital cüzdanlar olarak düşünebilirsiniz.
Özel geliştilen cüzdanları akıllı telefonunuza veya bilgisayarınıza yükleyip bitcoin ile alış veriş yapmaya, bitcoin transfer etmeye hemen başlayabilirsiniz.
*Herhangi bir cüzdanı oluştururken dikkat etmeniz gereken en önemli konu, size verilecek olan güvenlik kelimelerini ki bu genelde 12 kelimeden oluşur (donanım cüzdanlarda genelde 24 kelime olur) mutlaka sırasıyla bir yere not etmenizdir. Bu kelimeleri bilgisayarınızdan ziyade bir kağıda not etmenizi ve güvenli bir yerde saklamanızı öneririz. Zira bilgisayarınızın veya cep telefonunuzun kaybolması, çalınması, bozulması veya hacklenmesi ya da uygulamanın silinmesi gibi istenmeyen durumunlarda cüzdanınıza ulaşamayacaksınız. Bu durumda ancak anahtar kelimelerinizle cüzdanınızı tekrar yükleyebileceksiniz.
Bitcoin ve altcoinlerinizi tutabileceğiniz en güvenli cüzdan Hardware wallet (donanım cüzdan) kullanmanızı tavsiye ederiz. Ledger Nano S ve Ledger Blue özel güvenlik katmanlarıyla donatılmıştır. işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra offline olarak en güvenli şekilde saklayabilirsiniz.
Bitcoinimle alışveriş / transfer nasıl yaparım?
Bitcoin mobil platformlarda basit iki adımla ödeme yapmanızı sağlar: tara ve öde. Kartınızı okuyucudan geçirmek, PIN kodu girmek ya da bir şey imzalamanız gerekmez. Bitcoin ödemesi alabilmek için tek ihtiyacınız olan bitcoin adresinizi karşı tarafa iletmek veya bitcoin cüzdan aplikasyonundaki QR kodunu size bitcoin ödemesi yapacak olan karşı tarafa göstermek bitcoin gönderecek olan kişi QR kodu tarayıp göndereceği miktarı yazar ve gönderir veya bitcoinle alışveriş imkanı sağlayan bir işletmenin bitcoin QR kodunu taramak, göndereceğiniz miktarı yazmak ve göndermektir.
Bitcoin, transfer işlemlerini uçtan uca ağ bağlantısı ile gerçekleştirir, transfer işlemleri küresel işlem defteri olan Blockchain’e yazılarak onaylanır.
Yeni bloklar blockchain bir matematik problemini çözmek için yarışan medenciler tarafından yazılırlar, başarılı madenciye yeni bir bitcoin hediye edilir.
Hızlı uluslararası ödemeler
Bitcoinler Dünya’nın bir ucundan diğer ucuna dakikalar içerisinde transfer edilebilir. Bu süreci yavaşlatacak, transfer ücreti ödemenizi gerektirecek (çok küçük transfer ücretleri ödeminizi hızlandıracaktır) veya transferi donduracak bir aracı kurum yoktur.
Sıfır veya düşük ücretler
Bitcoin çok düşük bir ücret karşılığında ödeme almanızı ve göndermenizi sağlar. Çok düşük ödemeler gibi bazı özel durumlar dışında mecburi ücretlendirme olmaz. İşleminizin daha hızlı onaylanması ve Bitcoin sistemini idare eden kişilerin hakkını vermek için belirli bir miktarda gönüllü ödeme yapmanız önerilir.
*Genel bilgiler almak ve gelişmeleri takip etmeniz için aşağıdaki siteleri incelemenizi öneririz.
Bitcoin güncel fiyatlarını takip edebileceğiniz bazı siteler
coinmarketcap.com
bitcoinaverage.com
bitcointicker.co
Blockchain-bitcoin ve altcoinler ile ilgili güncel bilgilere ulaşabileceğiniz siteler
blockchain.org.tr
koinbulteni.com
coin-turk.com
koinmedya.com
uzmancoin.com
bitcoin.org/tr
coindesk.com
cointelegraph.com
Bazı bitcoin borsaları
btcturk.com
koinim.com
paribu.com
bitstamp.com
kraken.com
coinbase.com
gemini.com
poloniex.com
cex.io
*bitcoin borsaları bulundakları ülkelerin yasa düzenlemeleri ve bankalarla aralarındaki ilişkiler sebebiyle zaman zaman para yatırma/çekme vb.
sorunlar yaşamaktadır, bir çok borsa bu gibi durumları önceden kullanıcılarına bildirip, alınması gereken önlemler ile ilgili bilgiler vermektedir. Bu sebeple sitelerin duyurularını güncel olarak takip etmenizi öneririz. Burada verilen borsa isimleri bağımsız olarak bilgi amaçlı verilmiştir. Yatırım ve işlem yapma tavsiyesi olarak alınmamalıdır.
*Burada verilen bilgiler editor araştırmaları sonucu bağımsız olarak verilmiştir, yatırım tavsiyesi olarak alınmamalı ve sunulmamalıdır. Herhangi bir işleme başlamadan önce lütfen kendi kapsamlı araştırmalarınızı yapınız.