Ledger wallet nedir? sorusu günümüzün en poüler sorularından biridir herhalde. Bitcoin ile başlayan bu süreçte kriptoparalarımızı en güvenli şekilde saklayabilmemiz için ledger wallet nedir? Sorusununda cevabını da en doğru ve net şekilde verebilmemiz lazım Ledger wallet nedir?

Kripto varlıklarınızı (Bitcoin-Ethereum-xrp - Litecoin - Digibyte -Stellar (xlm) vb.) güvenilir bir şekilde tutmanızı sağlayan hardware (donanım) offline cüzdandır.

Dijital varlıklar, dijital cüzdanlarda tutulur donanım cüzdan türü olan Ledger wallet ürünleri Ledger Nano S ve Ledger Blue piyasada bulunan en iyi donanım cüzdanlardır. Dijital varlıklar bilindiği gibi yazılım (masaüstü - mobil) - kağıt ve donanım cüzdanlarda da tutulabilir. Bunların içerisinde en güvenli olanı donanım cüzdanlardır, donanım cüzdanların içerisinde 24 kelimeden oluşan private keyinizi saklayan güvenli bir çip bulunur, bu sayede anahtarınızı güvenli bir şekilde tutabilirsiniz ve işlemlerinizi yaparken bu güvenli anahtar hiç bir zaman açığa çıkmaz gerçekleştirmek istediğiniz kriptopara işlemini güvenli bir şekilde yapar ve cihazınızı bilgisayarınızdan ayırırsınız ve cüzdanınızı offline olarak güvenli bir şekilde tutabilirsiniz.

Ledger wallet nedir? dedikten sonra bir de ledger ın geçmişine şöyle bir göz atalım Ledger 2014 yılında güvenlik, kripto para birimleri ve girişimcilik alanlarında tamamlayıcı altyapıya sahip uzmanlar tarafından başlatılmış ve blokcahin uygulamaları için güvenli çözümler oluşturma düşüncesiyle birleştirilmiştir. Paris, Vierzon ve San Francisco’da çalışanları vardır.

BOLOS adında farklı bir işletim sistemi (OS) geliştiren ledger; Ledger cüzdan hattı için güvenli bir çip ya da çeşitli kurumsal çözümler için Donanım Güvenlik Modülü (HSM) ile entegre oluyor. Şimdiye kadar, Ledger bu teknolojiyi sağlayan pazardaki tek ve en önemli firma olmuştur.

Ledger Wallet ürünleri Fransa’da üretilmektedir. bitcoincuzdanim.com Ledger wallet resmi Türkiye bayisidir. Tüm ürünler 2 yıl garantilidir.

Ledger wallet nedir dediğimizde bu ürünlerinin en önemli özelliği işlemlerinizi Ledger Live arayüzü ile yaptıktan sonra cüzdanızı bilgisayarınızdan ayırırsınız böylelikle varlıklarınızı offline yani internet erişimi olmayan bir ortamda güvenle saklayabilirsiniz.

Tüm bu detaylarda ledger wallet nedir sorusunu tüm yanları ile ele aldığımızı düşünüyoruz.