Eos Claim

EOS Mainnetten sonra yapılması gerekenkenler ;

EOS ICO suna katılanların bildiği üzere EOS mainnet tarihi olan 2 Haziran öncesi tokenların kayıt ettirilmesi gerektiği konusunda yapılması gerekenleri aktarmıştım.

Bu tarihten sonra Ethereum blockchaininde bulunan EOS tokenları EOS blockchainine geçerek EOS coin oldu ve bundan sonra işlemlerimizi bu blockchain üzerinden yapmamız gerekecek. Artık myether wallet üzerinden EOS transferi gerçekleştiremiyoruz.

Şimdi kayıt ettiğimiz bu tokenları nasıl aktif hale getireceğimiz ve konusunda kısa bir bilgi vereceğim ayrıca EOS token sahipleri çok sayıda Airdroptan faydalandılar bu airdroplardan gelen coinleri cüzdanınızda otomatik olarak göreceksiniz.

Kayıt işlemini myetherwallet üzerinden yapmıştık…Aslında kavram karışıklığı olmasın yapılan bir public key ve private keyi kayıt ettirmekti, şimdi daha önce almış olduğumuz private keyimiz ile EOS larımızı cüzdanımıza yükleyeceğiz.

https://eosrio.io/ sayfasına giriyoruz ve SimplEOS u geliyoruz.
eos claim

Buradan kendinize uygun seçenek üzerinden bilgisayarınıza indiriyorsunuz. Indirmiş olduğunuz simple eosu açtığınızda aşağıdaki ekranı göreceksiniz.

eos claim

VERIFY ACCOUNT kısmınından public keyinizi girdiğinizde EOS bakiyenizi görüntüleyebilirsiniz. Açılan ekranda sol alt köşede bakiyeniz sağ alt köşede ise hesap isminizi göreceksiniz.

eos claim

Cüzdanımızı oluşturup EOS transferlerimize başlamak için gerekli işlemlere devam edelim.

IMPORT EXISTINNG KEY butonuna tıklıyoruz.

eos claim

Yapmamız gereken 4 adım var. İlk adımda EOS Private keyimizi(mainnet öncesi aldığımız ve kaydettiğimiz key) giriyoruz ve ilerliyoruz.

eos claim

2. adımda kendimiz şifremizi oluşturuyoruz. (lütfen şifrenizi güvenli bir şekilde not edin.)

eos claim

3. adıma geçtiğimizde sadece şartlar uyacağımız ibaresini işaretleyip tekrar devam ediyoruz.

eos claim

4. ve son adım olarak bir ekran şifresi oluşturuyoruz.(lütfen bu şifrenizi de güvenli bir şekilde not edin)

eos claim

Finish diyerek işlemi tamamlıyoruz cüzdanınız açıldı EOS larınız ve Airdroplardan gelen tokenlarınızı görebilirisiniz.

Son olarak çok kısaca Borsalara veya başka bir EOS cüzdanına nasıl para gönderebileceğinizi açıklayalım. Son taraftaki menu den Send bölümünden Account name bölümüne geliyoruz. Göndereceğimiz borsanın EOS deposit bölümünden aldığımız bilgileri buraya yazıyoruz

eos claim

Örneğin binance üzerinden gidelim. Binance EOS deposit bölümüne geldiğimizde aşağıdaki bölüm çıkacak

eos claim

EOS deposit adres genel adrestir…yukarıdaki send to (Accunt Name) bölümüne EOS Deposit adresi yazıyoruz. Amount (EOS) bölümüne göndermek istediğiniz miktarı yazıyoruz… Memo bölümüne ise size özel verilen numarayı yazıyor ve gönderiyorsunuz.